HONNINGSALG

BYHONNING

Vårt selvbetjent honningskap finnes ved Claus Frimanns gt. 1b, bare 5 min gåavstand fra Torgallmenningen. Skapet holder åpent 24/7 hele året rundt.

Vi stoler på Bergensfolk!

Bare kom forbi, ta det du ønsker og betal i VIPPS (infos finnes i skapet).

  • L // 125 g // 70 NOK

  • M // 250 g // 95 NOK

  • S // 500 g // 170 NOK

nabolagshonning til nabolaget.

Avhengig av årstiden har vi forskjellige typer byhonning på lager. Bare kom forbi eller spør om sorter på forhånd (hei@vindfloy.no), da reserverer vi gjerne noen glass til deg.


Takk for at du støtter oss og lokal småskala matproduksjon i Bergen!


BARE BERGENSK

De tre bigårdene ved Christinegård i Sandviken, på taket til Grieghallen og på Fantoft, produserer lokal honning med en unik smak. Den unike smaken stammer fra plantefloraen i de lokale områdene. Det at smaken er påvirket av blomstene, trærne og buskene gjør også at smaken er forskjellig fra år til år. Vi høster honningen to ganger i året for å fange de varierende og unike smakene av vår og sommer.

Picture1.jpg

Honningen som blir høstet om våren bærer preg av sesongens første blomster. Disse er som regel frukttrær, lønnetrær, selje, bringebærbusker og et vell av andre vårblomster i Bergens parker og hager. Honningen som blir høstet om sommeren stammer som regel fra nektar fra lindetrær og geitrams. Smaken på denne honningen varierer utfra når på året den blir høstet, samt været og årets trekkforhold i Bergen. Prøv den unike smaken av ditt nabolag! 


20180814_150140.jpg

Fra Kuben

For å bevare produktets unike smak er honningen fra de forskjellige områdene høstet separat. Det ferdige produktet stammer fra blomsternektar. Honning består av sukker, (sukrose, sakrose og fruktose), vann, vitaminer, enzymer, pollen, mineraler, og aminosyrer. For å best bevare honningens gode helsemessige egenskaper, og de positive virkningene av alle dens aktive ingredienser, er all norsk honnning hverken varmebehandlet eller behandlet på noen annen måte. Resultatet er derfor helt ferskt, akkurat slik som biene lager den. Det er dessverre veldig vanskelig å spore på en pålitelig måte akkurat hvordan importhonning har blitt behandlet mellom opprinnelsesland og butikken.

Til Krukken

For å produsere et 250g glass med honning, krever det at biene må ta 40.000 turer, besøke 2.000.000 blomster og reise over 60.000 kilometer. Om du er interessert i lokal Bergen Byhonning kan du bare sende en epost eller følge nyhetssiden vår, der legger vi ut oppdateringer og informasjon  fra produksjonen vår. Vi vil gjerne høre fra deg og svarer gjerne på dine spørsmål.


Tusen takk!

Vi vil gjerne takke alle våre samarbeidspartnere som gir biene våre et hjem.

20180516_180722.jpg

GRIEGHALLEN

Grieghallen har hatt bikuber på taket siden 2018. Herifra produserer biene den mest sentrumsnære honningen fra Bergen. Du kan plukke opp et glass med honning produsert på Bergens tak neste gang du er på konsert!

20180507_202830.jpg

Christinegård

Christinegaard Hovedgaard har vært veldig aktive og engasjerte i biene våre helt fra starten. De har hjulpet oss å produsere honning fra Sandviken.